DIY – Fotoplakat!

Som alle andre mødre, så elsker jeg alle billederne jeg har af mine børn og min lille familie. Billederne betyder utroligt meget for mig, og fortæller mig og min families historie. Jeg havde derfor længe et ønske om, at have billederne med som en del af min boligindretning. Men jeg synes det var svært, at kombinere en masse familiebilleder med mine grafiske plakater, uden det stak af i alt for mange retninger, og bare så vildt rodet ud. Så i stedet for en hel væg med mange små og forskelligartede billeder, så blev løsningen at jeg lavede en plakat, hvor vores familie -og børnebilleder blev samlet i et stort billede. Det fungerer visuelt super fint i kombination med de grafiske plakater. Kombinationen af billederne i sort/hvid, sat helt enkelt op sammen, giver et flot grafisk udtryk, der passer godt sammen med andre grafiske motiver.

 

Herunder har jeg lavet en nem guide til, hvordan du selv nemt kan lave din egen fotoplakat, ud af billederne fra din Instagram-profil.

Lav din egen fotoplakat ud af billederne på din Instagram-profil:

Start med, at gå ind på www.prinkl.com

Tryk på ”connect with instagram. Din Instagram-konto bliver nu synkroniseret med Prinkl.

Herefter skal du vælge det layout du ønsker.

Du har nu to forskellige muligheder, når det kommer til at lave din plakat:

  1. Tryk på ”Auto Fill” og så kommer dine sidste instagram-billeder automatisk ind på plakaten i kronologisk rækkefølge.
  2. Du kan også selv vælge, at trække billederne op fra oversigten i bunden af skærmen, og på den måde selv vælge placeringen. Det giver mulighed for, kun at vælge billeder ud af dine børn, hund eller noget helt tredje.

Når du har udfyldt plakaten med billeder trykker du på ”Create” i højre hjørne. Giv herefter plakaten en titel.

Tryk på: ”share and download”. Du behøver ikke dele plakaten for at kunne downloade, du skal bare trykke ”share and download” uden at vælge nogen af de foreslåede ikoner.

Til sidst trykker du på ”save as PDF file” – Og vupti, plakaten er færdig og pdf-filen er klar til at printe.

Er du desuden fortrolig med Adobe Photoshop, så kan du efterfølgende gå ind i Photoshop og fjerne titlen, samt det præfabrikeret Prinkl logo i bunden. På den måde får plakaten et mere rent udtryk.

Jeg vil klart anbefale dig, at få printet plakaten professionelt. Vælg en god papirkvalitet, det giver det bedste resultat.

God fornøjelse!